home > onze reizen

Onze reizen

Lees meer over hoe onze mooie reizen zijn samengesteld en over de manier van reizen met Reislust.


onze routes
accommodatie
vervoer
vluchten
chauffeur en service ter plaatse

Onze routes

Met onze routes proberen we een goede balans te creëren tussen ontspanning en dingen zien, tussen natuur en stadsleven, tussen monumenten en het leven van alledag. Waar mogelijk gaan we aan het einde een paar dagen naar zee om lekker ontspannen te genieten. We hebben zelf jarenlange ervaring met het organiseren van individuele rondreizen in onze bestemmingslanden en daarnaast beschikken wij over een uitgebreid netwerk aan eigen agentschappen in de verschillende landen met wie we nauwe banden onderhouden. Het is de bedoeling dat u na een individuele rondreis met Reislust met een glimlach op uw mond thuiskomt, tevreden over wat u ervaren heeft, verrijkt omdat u weer wat meer van onze prachtige planeet hebt gezien en ontspannen omdat het goed georganiseerd was. 


Accommodatie

Reislust organiseert haar individuele rondreizen met gebruikmaking van comfortabele accommodatie. De lokale omstandigheden kunnen echter nogal verschillen. Zo zult u in Thailand luxe hotels tegenkomen en in Nepal schone, maar eenvoudige accommodatie. In de natuur van Afrika zullen we hier en daar een paar dagen kamperen en in Brazilië zijn de hotels erg duur dat we vaak gebruik maken van charmante, goed gerunde familiepensions. In zijn algemeenheid is het niveau 3* - 4*, maar kijk bij de uitgebreide reisinformatie en onder het tabje "hotels". Daar vindt u meer details over de gebruikte accommodatie.


Vervoer

Net als de accommodatie speelt het vervoer dat gebruikt wordt tijdens de reis een belangrijke rol. Wij stellen veiligheid -naast comfort- voorop bij de keuze van het transport. Verder gebruiken wij vervoersmiddelen die passen bij het reistraject. Vaak zijn dit airconditioned (mini)bussen, maar op safaribestemmingen kunnen dit b.v. safaritrucks zijn met comfortabele busstoelen en vierwielaandrijving voor het ruige terrein. Op veel bestemmingen leggen wij ook delen af per (nacht)trein of boot. Wij zorgen er in dat geval altijd voor dat u in een comfortabele klasse reist. En naast dit alles zult u ongetwijfeld kennis maken met riksja's, tuk-tuks, taxi's, olifanten, paardenwagens, mokoro's en nog veel meer spannende vervoermiddelen!


Vluchten

Boeken met of zonder vlucht? De keuze is aan u!

Omdat de tarieven van de vluchten voortdurend wijzigen, vindt u de prijs op de website zonder internationale vlucht. Uiteraard willen we dat ticket graag voor u boeken. Die vlucht zoeken we erbij op het moment dat u gaat boeken, want dat scheelt u vaak aanzienlijk in prijs omdat we voortdurend op zoek zijn naar de beste aanbiedingen van bijvoorbeeld de KLM of British Airways die nog wel eens wil stunten. Of u boekt zelf u ticket en geeft ons de vluchttijden door. In alle gevallen wordt u op uw bestemming opgewacht op de luchthaven en vervoerd naar het eerste hotel op uw reis. Wilt u goedkoop uit zijn? Boek zo ver mogelijk van tevoren, dat scheelt vaak honderden euro’s. De vluchten kunnen uitgevoerd worden met: (meerdere luchtvaartmaatschappijen mogelijk).


BACZKL
LXAFAT
IBLHOS
GF9WOR
SQCIUL
BDCXVN
KQSAMP
DLRJMS
CY


Chauffeur en service ter plaatse

Wij hechten grote waarde aan de service van de afgevaardigden ter plaatse. Al onze rondreizen worden uitgevoerd door ervaren chauffeurs. Bij al onze reizen kunt u terugvallen op de service van een Engelssprekende afgevaardigde die ter plaatse die alles voor u regelt. Zij hebben allen ervaring in het toerisme en kennen de bestemming waarop zij werkzaam zijn. Door regelmatig overleg zorgen wij ervoor dat belangrijke kennis wordt geactualiseerd en feedback van de reizigers wordt geëvalueerd.
Indien u het prettiger vindt om ook met een lokale reisbegeleider te reizen dan is dat zeker door ons te regelen. Zorg verder dat u altijd een goede reisgids meeneemt. Het is zeker ook een aanrader om een fauna- of floragids mee te nemen als u meer wilt weten over de natuur op uw reisbestemming.